GÄ°RESUN KALESÄ°
Giresun Kalesi kentin kuzeyindeki yarım adanın kente hakim tepesi üzerinde yer almaktadır. Kalenin günümüze kadar gelebilen kalıntıları merkez kule ve ona bağlı güneydeki sur duvarlarıdır. Sur duvarlarının tabanındaki dikdörtgen büyük blok taşlardan yapılmış bölümü, surların ve kalenin Helenistik ve Roma Dönemi'ne kadar gittiği izlenimini vermektedir.
​
Giresun kalesi yüksekliği nedeniyle şehri tamamen görme imkanı sağlayan muhteşem bir manzara sunmaktadır. Yaklaşık olarak 500 metre kadar uzunluğa sahip olan parke ile beraber kaleye ulaşım sağlanabiliyor. Üstelik geçmişten günümüze kadar pek çok önemli efsaneye de ev sahipliği yapan bir kaledir.
​
Şehir Merkezinden 5 dakikalık mesafede yer almaktadır. Kale içerisinde Sosyal tesisler ve otopark alanları bulunmaktadır. Şehir manzarasını güzel bir çayla ödüllendirilebilirsiniz.

MAVİGÖL KUZALAN ŞELALESİ
Karadeniz'in tek sodalı deresi olan Göksu Deresi içinde, havzanın kayalık yapısına bağlı oluşan göller, karların erimesiyle hazirandan itibaren aralık ayına kadar turkuaz renkte akıyor. Doğal maden suyundan oluşan dere üzerindeki şelaleler ve su kürünlerinden oluşan göller maden suyunun etkisiyle sizlere doğal kanyon içinde eşsiz bir mavi güzellik sunuyor.
​
Kent merkezinden 20 kilometre mesafede Dereli ilçesinde bulunmaktadır. Giresun'a gelenler mutlaka Dereli ilçesine ve Kuzalan parkına uğrar.

GÄ°RESUN MÃœZESÄ°
Giresun ilinin arkeolojik ve etnografik eserlerinin bir araya getirildiği Giresun Müzesi, kalenin doğu eteğinde yer almaktadır.
Giresun Müzesi'nde sergilenen eserler: Eski Tunç Çağı, Hitit, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait antik eserler, taş kabartmalar, eski tarihlerde kullanılan silah, giysi ve para örnekleri bulunmaktadır.
​
Kent Merkezinde yer alan Müze, Giresun Kalesinden sonra keşfe çıkabilirsiniz.

KÃœMBET YAYLASI
Kümbet Yaylası, 1640 metre rakımlı Doğu Karadeniz'in en meşhur ve turistik yaylalarındandır.
​
Giresun'un 52 km güneyinde Dereli ilçe sınırlarındadır. Kümbet yayla gezisi gidiş İkisu, dönüş Güdül üzerinden yapılırsa, çok güzel manzaralar görülebilir. Yine Şebinkarahisar yoluyla da Sivas ve İç Anadoludan gidilebilir.
​
Turistik 5 yıldızlı Otel kompleksi, PTT acentesi, sağlık ocağı, bakkal, kasap, manav, et lokantası, fırın, kır kahvesi ve oto tamircisi hizmet vermektedir. Aymaç Tepesi, Şahİsmail Düzü, Melikli Obası, Şıh Obası Yavuzkemal gibi çok sayıda yayladan oluşan Kümbet Yaylaları kamp ve piknik alanı olarak yoğun kullanılmaktadır. Kümbet'in 2 km batısındaki Aymaç eşsiz bir zirvedir. Yine civarda bulunan Türkmen/Çepni obaları görülebilir. Muhteşem bir coğrafya'ya sahiptir.
​
​Her temmuz ayının 2. pazar günü Dereli Belediye Başkanlığının öncülüğünde , yöre halkı ve turistlerin yoğun olarak katıldığı Geleneksel Kümbet şenlikleri yapılmaktadır. Şenliğin asıl kaynağı eski Ot göçleridir. Yeni dönemde İlk şenlik 1989 yılında yapılmıştır. Valilik tarafından Yeni Turistik 100 yataklı otel tesisleri hizmete açılmıştır..

KULAKKAYA YAYLASI
1700 mtre rakımda, ilginç doğa güzelliklerine sahip, orman güllerine ve vargit çiçeklerine ev sahipliği yapan yaylanın Giresun şehir merkezine mesafesi 40 km, Trabzon'dan 176 kmdir.
Giresun’un eskiden beri en çok bilinen ve gidilen yaylasıdır. Yol üzerinde bulunan Despot Kayası ve Suyu, doğal güzelliklere sahip Erimez Mevkii, Gelin Kayası ayrı birer ilgi odağıdır.
​
Giresun seyahatine Kulakkaya Yaylasını ekleyip, muhteşem bir doğanın içinde unutamayacağınız saatler geçirebilirsiniz.

SÄ°S DAÄžI YAYLASI
Görele ilçe sınırları içerisinde bulunan Sis Dağı, Doğu Karadeniz sıra dağlarının uzantılarından biridir; yüksekliği 2182 metredir. Sahile 40 km. uzaklıkta olan Sis Dağına 1.5-2 saatte ulaşılmaktadır.
​
Sis Dağı'nın zirvesinde 1950 m yüksekliğinde Sis Dağ Yaylası bulunur. Yaylada çevre oba ve köylerden gelenler ile Sis Dağı Şenlikleri yapılmaktadır. Şenlikler Temmuz ayının 4. cumartesi gününde yapılır.
