
ORDU BOZTEPE
Ordu'nun Altınordu ilçesinde denizden yaklaşık 500 metre yükseklikteki Boztepe, Karadeniz'in gözde mekanları arasında yer alıyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan kentin seyir terası Boztepe, teleferik ulaşımı sayesinde turistlerden ilgi görüyor. Teleferikle mavi ile yeşilin buluştuğu eşsiz manzara eşliğinde yolculuk yapan ziyaretçiler, Boztepe'de kenti ve Karadeniz'i kuş bakışı görmenin tadını çıkarıyor. Burada yöresel ürünlerin satış noktalarında alışveriş yapma imkanı bulan turistler, Macera Park'ta da eğlenceli vakit geçiriyor.

ULUGÖL TABİAT PARKI
Ordu ili, Gölköy ilçesi sınırları içerisinde yer alan Ulugöl Tabiat Parkı; Gölköy-Aybastı karayoluna 9 km uzaklıkta; Ordu il merkezine 74 km., Mesudiye ilçe merkezine 64 km., Gölköy ilçe merkezine ise 14km. uzaklıktadır. Planlanan alanın tamamı Orman Genel Müdürlüğüne aittir.
​
Doğal yapısı itibariyle yüksek peyzaj değerine sahiptir Özellikle güz mevsiminde yaprakların sararmasıyla oluşan renk armonisi görenleri büyülemektedir.Alan içerisinde üç adet heyelan set gölü bulunmakta; göllerden birisi büyük diğerikisi ise sazlıkla kaplı küçük yapıda göllerdir. Büyük gölde Abant Alası türü balık yaşamaktadır.

PERÅžEMBE YAYLASI
Ordu ili, Aybastı İlçesi'ne 17 kilometre mesafede bulunur. Rakımı yaklaşık 1.500 metre civarındadır. Her yıl Temmuz ayı içinde yayla şenlikleri yapılmaktadır. Şenliklerde çeşitli yarışmalar, folklor gösterileri, konserler, sosyal ve kültürel etkinlikler,güreş müsabakaları, at yarışları vb. etkinlikler düzenlenmektedir. Yayla yolunun büyük kısmı asfalt, kalanı stabilize yoldur. Yorgunluk atmak, piknik yapmak, safari, yamaç paraşütü için idealdir. Yaylada aynı zamanda, eşsiz güzelliğe sahip tabiat harikaları, tarihi eserler ve alanlar mevcuttur. Kümbetler, Çiseli Şelalesi, Karga Tepesi bunlara örnektir.
​
Ordu – Akkuş arası 125 kilometredir. Perşembe Yaylası, Akkuş İlçesinden 12 kilometre uzaklıktadır. Ulaşım asfalt yolla rahatlıkla sağlanmaktadır.

ÇAMBAŞI YAYLASI
Hem yaz hem kış aylarında turizm için bulunmaz doğal güzellik ve özelliklere sahiptir. Deniz seviyesinden 1,850 metre yükseklikte olan yaylanın ulaşımı Ordu - Kabadüz - Çambaşı güzergahını oluşturan asfalt yol ile sağlanmaktadır. Modern iki otel ve restoran mevcuttur. Çarşısı, pazarı, piknik yerleri, lokantaları vardır. Doğal güzellikleri ile muhteşemdir. Bu yörede bütün doğa sporlarını profesyonel olarak yapmak mümkündür. Sahil kesimindeki nüfusun büyük bir bölümü yaz mevsiminde bu yaylaya çıkmaktadır.
​
​Ordu'nun 61 kilometre güneyinde olan bu yaylada, birkaç tane alabalık üretim çiftliği vardır. 72 obası ve 100 bin dönümlük alanı ile ülkemizin en geniş yaylalarından biridir.

PAŞAOĞLU KONAĞI ETNOGRAFYA MÜZESİ
Ordu il merkezi Selimiye Mahallesi’nde Taşocak Caddesi ile Erkoçak Sokağı’nın kesiştiği köşede yükselen Paşaoğlu Konağı, 1896 yılında Paşaoğlu Hüseyin Efendi tarafından yaptırılmıştır. Bahçesiyle birlikte 625 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen konağın taşları Ünye’den, ahşap malzemesi Romanya’dan getirilmiş ve yapımı İstanbullu bir usta tarafından gerçekleştirilmiştir. 19'uncu yüzyıl sivil mimarimizin en güzel örneklerinden biri olan Paşaoğlu Konağı, zemin dâhil olmak üzere üç katlıdır. Zemin kata doğuda, birinci kata ise kuzeyde ve batıda bulunan kapılarda giriş sağlanmaktadır.
​
Zemin katı idare olarak kullanılan binanın, birinci katı Etnografik eserler seksiyonu olarak düzenlenmiştir. Bu bölümde silahlar, takılar, kadın ve erkek giysileri v.b. eşyalar sergilenmektedir. İkinci kat ise sofa, paşa nine odası, günlük oda, misafir odası, yatak odası, yüklük gibi düzenlemelerle yöresel 19'ncu yüzyıl konağının özelliklerini aksettirmektedir.